Afsluiting adoptiejaar: Basisschool ‘t Baken bedankt!

Onlangs heeft het bestuur van het bevrijdings- en herdenkingsmonument afscheid genomen van groep 8 uit basisschool ‘t Baken.
Groep 8 had zich opgeworpen om schooljaar 2018 – 2019 op te treden als adoptieklas van het herdenkingsmonument.
In september vorig jaar kregen de leerlingen op school al een uitgebreide toelichting omtrent het monument en de geschiedenis tijdens de bevrijdingsdagen van september 1944. Tevens mocht de jeugd meerijden in oude authentieke militaire voertuigen en brachten ze een bezoek aan War Cemetery Mierlo.

Als deelnemers aan de herdenkingsdag op 22 sept 2018 en de klusjes in het kader van NL-Doet op 15 maart jl.  heeft het bestuur als blijk van dank en waardering een certificaat uitgereikt aan juffrouw Stella van groep 8.  Doorgaans wordt dit op de dag van NL-doet uitgereikt. Maar door de landelijke staking van het onderwijspersoneel en het slechte weer heeft het bestuur dit moeten uitstellen naar een later tijdstip.
Tevens werd er als aandenken aan het adoptiejaar een fotoboek uitgereikt.

Nogmaals,  namens het bestuur van Stichting Herdenkingsmonument Mierlo-Hout hartelijk dank voor jullie inzet!


 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Bekijk meer...

Monument het best bereikbaar via Houtse Parallelweg

Actuele situatie in de omgeving van de spoorwegkruising. M.b.t. tot het programma van de bevrijdingsherdenking van zondag 22 september bij het  herdenkingsmonument in Mierlo-Hout. Rondom de spoorwegovergang zitten we nog even midden in  de herinrichting. De weg is opengebroken en

Officiële opening festiviteiten 75 jaar vrijheid in Mierlo-Hout

Ook Helmond en De Peel vieren dit jaar op grote schaal 75 jaar vrijheid. De aftrap van alle regionale festiviteiten vindt plaats op vrijdagmiddag 6 september in Mierlo-Hout. In Woonzorgcentrum Alphonsus opent Pastoor Norbert Swagemakers de middag waarna een samenzijn