Een mooie herinnering aan een leerzaam adoptiejaar

De zomervakantie is in aantocht en daarmee is ook, in het basisonderwijs het schooljaar bijna ten einde. Eerder al deze week werd ook het adoptiejaar van het herdenkings- en bevrijdingsmonument in Mierlo-Hout afgesloten.

Ieder jaar adopteren kinderen uit groep 8 van de vier Houtse basisscholen beurtelings het monument bij de spoorwegovergang. Na de OBS en de Odulfusschool was het in het schooljaar 2017-2018 de beurt aan de Jorisschool. Op deze wijze probeert de stichting HMMH vooral de jeugd te betrekken bij de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en tegelijkertijd wordt jaarlijks in september, samen met hen onze vrijheid gevierd.

Fotoboek

Als dank voor de goede zorgen krijgt elke school van de stichting, traditioneel een mooie herinnering aangeboden in de vorm van een fotoboek dat ook nu weer vlijtig is samengesteld door mevr. Coby van de Westerlo.

Dinsdagmiddag 26 juni werd het naslagwerk door het bestuur overhandigd en op school in ontvangst genomen door juffrouw Arja, in het bijzijn van enkele leerlingen uit haar klas. En met dit gebaar is het adoptiejaar voor de St. Jorisschool afgesloten.

Na de zomervakantie is groep 8 van ’t Baken in Mierlo-Hout de vierde basisschool die het monument, een schooljaar lang zal gaan adopteren.

Juffrouw Arja en enkele leerlingen uit haar klas kregen het fotoboek overhandigd door voorzitter Mario Coolen en penningmeester Henk van de Westerlo (Foto Juf Gertie).

Juffrouw Arja en enkele leerlingen uit haar klas na de overhandiging van een nieuw naslagwerk door voorzitter Mario Coolen en penningmeester Henk van de Westerlo (Foto: juffrouw Gertie).

jorrisschool-fotoboek-slot adoptiejaar-diow2


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.

De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.ditisonzewijk.nl

Facebook: Ditisonzewijk-Helmond

Twitter: @ditisonzewijk

Google+ Ditisonzewijk

Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?

Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws

www.ditisonzewijk.nl

Facebook: Helmond-Ditisonzewijk

Twitter: @ditisonzewijk

Google+ Ditisonzewijk

Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over, cultuur, kunst, calamiteiten, evenementen, zakelijk, activiteiten-kalender, startpagina per wijk, overzicht-ondernemers in de wijk, wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaalKLIK HIER!

3,321 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!