Groene start van een bijzonder bevrijdingsjaar

Het bevrijdings- en herdenkingsmonument bij de spoorwegovergang aan de Hoofdstraat is direct na de jaarwisseling fors in het (kerst) groen gestoken. Dit gebeurde mede dankzij het aanbod van de winkeliersvereniging in het Combicentum op de Mierloseweg. Nu de feestdagen weer voorbij zijn mocht het stichtingsbestuur de kerstversiering, die jaarlijks bestaat uit prachtige sparren, gratis ophalen voor een nieuwe permanente locatie in Mierlo-Hout.

Dit jaar vindt de 75e bevrijdingsherdenking plaats. Deze zal in september, Helmond-breed groots gevierd en eervol herdacht gaan worden. Stichting HMMH was dan ook er verheugd met dit aanbod.

In totaal 16 kerstdennen kregen zo een nieuwe bestemming en zijn inmiddels aangeplant. Zo oogt de omgeving van het monument al meteen in de eerste dagen van dit bijzondere bevrijdingsjaar een stuk groener.

Het bestuur dankt de winkeliers van het Combicentrum, P. van Hoek Montage voor het transport en in het bijzonder dhr. Willy Leijten voor de bemiddeling in deze bijdrage.

Voor meer info kijk op www.monumentmierlohout.nl


2,024 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!